Punkkibussin® hinnasto 2023

Saat lisätietoja painamalla rokotteen nimeä.

 • Influenssarokote 36€

  Punkkibussista saat 4-valenttisen influenssarokotteen, joka antaa parhaan mahdollisen suojan alkamassa olevan kauden 2022/2023 A- ja B-influenssaepidemiaa vastaan. Sisältää rokotteen, rokotuksen ja rokotuskortin. Rokote on mahdollista ottaa yhtä aikaa punkkirokotuksen kanssa. Kausi-influenssan ensimmäinen aalto on tyypillisesti odotettavissa loppusyksyn aikana. Rokote antaa suojan influenssaa vastaan noin 2 viikon kuluttua sen ottamisesta. Influenssarokotetta suositellaan riskiryhmiin kuuluville ja heidän läheisilleen. Riskiryhmään kuuluvat yli 65-vuotiaat, pitkäaikaissairaat, raskaana olevat ja alle yksivuotiaat lapset.

 • Korkea-annoksinen influenssarokote (yli 60-vuotiaille) 78€

  Korkea-annoksinen influenssarokote on kehitetty antamaan parempaa suojaa influenssaa vastaan ikääntyneille, joilla vaste tavanomaisille rokotteille (nykyisin käytössä olevat influenssarokotteet kuten rokotusohjelmassa tarjolla oleva rokote) on heikentynyt.Korkea-annoksisen rokotteen voi ottaa, vaikka olisi edellisenä syksynä saanut tavanomaisen influenssarokotteen. Sen voi ottaa, vaikka ei olisi koskaan aiemmin saanut mitään influenssarokotetta. Rokote soveltuu yleensä kaikille yli 60-vuotiaille, jotka voivat ottaa myös tavanomaisen influenssarokotteen.

 • Lasten nenäsumute influenssarokote (2-17-vuotiaille) 57€

  Nenäsumutteena annettava influenssarokote on tarkoitettu lapsille ja nuorille, jotka ovat iältään 2-17-vuotta.

Influenssarokotetta suositellaan riskiryhmiin kuuluville. Riskiryhmään kuuluvat yli 65-vuotiaat, pitkäaikaissairaat, raskaana olevat ja alle yksivuotiaat lapset.

Influenssarokotetta suositellaan myös riskiryhmien läheisille. Erityisesti riskiryhmillä on vaarana saada vakava jälkitauti, joka voi johtaa jopa kuolemaan.

Myös perusterveiden kannattaa ottaa rokote, sillä se on paras keino suojautua taudilta. Rokotettuna ei myöskään tartuta tautia ympäristöön ennen oireiden alkua tai vähäoireisena.

Milloin influenssarokote tulisi ottaa?

Influenssarokote pitää ottaa joka vuosi, sillä suojateho hiipuu noin vuoden kuluessa, ikäihmisillä jopa aiemmin.

Rokote kannattaa ottaa hyvissä ajoin ennen influenssakauden alkua marras-joulukuussa, jotta rokotteen antama suoja ehtii kehittyä. Kausi alkaa yleensä joulu-tammikuussa.

Rokottamisesta ei ole kuitenkaan haittaa influenssaepidemian aikanakaan. Rokotteen voi ottaa myöhemminkin niin kauan kuin kyseiselle kaudelle valmistettua rokotetta on saatavilla.

Jos on jo saanut influenssatartunnan, rokote ei ehdi estää sairastumista kyseistä influenssavirusta vastaan. Influenssarokote voi kuitenkin suojata muilta myöhemmin kiertäviltä influenssaviruksilta.

Influenssarokotteet ikäryhmittäin

Suomessa on kolmenlaisia influenssarokotteita. Eri rokotteet on tarkoitettu eri ikäryhmille:

 • Pistettävä influenssarokote kaiken ikäisille
 • Influenssarokote nenäsumutteena lapsille ja nuorille
 • Korkea-annoksinen influenssarokote yli 60-vuotiaille

Influenssarokotuksen suoja ja teho

Influenssarokote suojaa influenssalta ja sen jälkitaudeilta. Maailman terveysjärjestö WHO valitsee vuosittain rokotteeseen ne viruskannat, jotka todennäköisimmin aiheuttavat influenssaa. Tavalliselta nuhakuumeelta influenssarokote ei suojaa.

Influenssarokotteen teho vaihtelee epidemiakaudesta toiseen sen mukaan, kuinka hyvin rokotteessa olevat kannat vastaavat kiertäviä viruksia. Yksittäisen ihmisen kohdalla tehoon vaikuttaa se, kuinka kauan rokotuksen ja tartunnan välillä on ja kuinka voimakas altistus on. Rokotettukin voi saada influenssan, mutta yleensä oireet ovat lievempiä.

Influenssarokotus raskaana

Raskaana olevalla on suurentunut riski sairastua vakavaan influenssaan ja sen jälkitauteihin. Influenssarokotus on turvallinen odottavalle äidille ja syntymättömälle lapselle. Rokotuksesta hyötyvät äiti sekä vauva, jota rokote suojaa ensimmäisten elinkuukausien aikana. Terve äiti ei myöskään tartuta influenssaa lapseensa.

Influenssarokotteen aiheuttamat haittavaikutukset

Kaikki rokotteet voivat aiheuttaa nopeasti ohi meneviä haittavaikutuksia. Influenssarokote voi aiheuttaa punoitusta, kuumotusta tai kipua pistokohdassa. Influenssarokote voi aiheuttaa myös väsymystä, pahoinvointia, päänsärkyä, lihassärkyä tai lämpöilyä.

Influenssarokote on turvallinen. Kausi-influenssarokotteita on valmistettu samalla menetelmällä 70-luvulta lähtien, ja rokotteita on annettu satoja miljoonia annoksia.

Myös lapsille tarkoitettua nenäsumuterokotetta on käytetty yli kymmenen vuoden ajan. Vakavia haittoja ilmenee hyvin harvoin.

Voinko tulla influenssarokotukseen, jos olen flunssainen?

Kuumeessa influenssarokotetta ei kannata ottaa, mutta kuumeettoman flunssan aikana rokottamiselle ei ole estettä. Lapsille ei saa antaa nenäsumuterokotetta vinkuvaoireisen hengitystieinfektion aikana.

Rokotuksesta voi olla hyötyä, vaikka olisit jo sairastanut influenssan, sillä yhden kauden aikana liikkuu yleensä useita eri influenssakantoja.

Korkea-annoksinen influenssarokote on kehitetty antamaan parempaa suojaa influenssaa vastaan ikääntyneille, joilla vaste tavanomaisille rokotteille (nykyisin käytössä olevat influenssarokotteet kuten rokotusohjelmassa tarjolla oleva rokote) on heikentynyt.Korkea-annoksisen rokotteen voi ottaa, vaikka olisi edellisenä syksynä saanut tavanomaisen influenssarokotteen. Sen voi ottaa, vaikka ei olisi koskaan aiemmin saanut mitään influenssarokotetta. Rokote soveltuu yleensä kaikille yli 60-vuotiaille, jotka voivat ottaa myös tavanomaisen influenssarokotteen.

Punkkirokote suojaa punkkien levittämältä puutiaisaivotulehdukselta. Täysi rokotussuoja edellyttää kolmen rokotuksen sarjaa.

Punkki eli puutiainen levittää kahta eri tautia: borrelioosia ja puutiaisaivotulehdusta. Borrelia-bakteeria vastaan ei ole rokotetta, mutta TBE-viruksen aiheuttamaa puutiaisaivotulehdusta vastaan voi suojautua rokottautumalla.

Punkkirokotesarja ja tehosteet

Punkkirokotuksen perusrokotesarja koostuu kolmesta rokoteannoksesta, joista kaksi ensimmäistä annosta on hyvä ottaa ennen punkkikauden alkua. Reseptiä ei tarvita, ja rokotteen saat kätevästi meiltä.

Toinen rokote annetaan 1–3 kuukautta ensimmäisen jälkeen ja kolmas annetaan 5–12 kuukauden päästä toisesta. Punkkirokotus voidaan antaa yli 1-vuotiaille lapsille.

Ensimmäinen tehosteannos tulee antaa kolmen vuoden kuluttua kolmannesta rokoteannoksesta. Sen jälkeen tehosterokoteannokset annetaan iästä ja rokoteaineesta riippuen 3–10 vuoden välein.

Punkkirokotteen tehosteaikataulu

Jos altistuminen TBE-virukselle jatkuu, tehosteiden aikataulu on seuraava:

 • Alle 50-vuotiaana tehosteen saaneelle seuraava tehoste 10 vuoden kuluttua.
 • 50-60-vuotiaana tehosteen saaneelle annetaan tehosteet viiden vuoden välein.
 • Yli 60-vuotiaana tehosteen saaneelle annetaan seuraavat tehosteet kolmen vuoden välein.
 • Henkilöille, joiden immuunijärjestelmä on heikentynyt hoidon tai sairauden vuoksi, annetaan tehoste kolmen vuoden välein.

Voit aloittaa tai jatkaa rokotussarjaa meillä tai ottaa tehosterokotuksen. Jos rokotusaikataulu keskeytyy ja rokotusväli pitenee, voit jatkaa siitä, mihin on edellisellä kerralla jääty. Elimistö ei unohda aiemmin saamiaan rokotuksia.

Rokoteannosten välisiä minimiaikoja ei kannata lyhentää. Rokotussuojan kehittyminen vaatii aikaa. Suojan kannalta on parempi, että annoksilla on hivenen pidempi kuin liian lyhyt väli.

Pihlajalinna käyttää Encepur- ja TicoVac-rokotteita. Lapsille ovat käytössä Ticovac junior- ja Encepur lapset -rokotteet.

Punkkirokotteen sivuvaikutukset

Rokote voi aiheuttaa oireina pistopaikan kipua, punoitusta, turvotusta tai kuumotusta. Joskus voi esiintyä yleisoireita kuten päänsärkyä, pahoinvointia tai väsymystä. Jäsensärkyä tai imusolmukkeiden turvotusta voi myös esiintyä.

Pienillä lapsilla voi nousta kuume erityisesti ensimmäisen annoksen jälkeen. Allerginen reaktio on hyvin harvinainen haittavaikutus.

Punkkirokote lapselle

1-11 vuotiaat.

Punkkirokote suojaa punkkien levittämältä puutiaisaivokuumeelta. Täysi suoja edellyttää kolmen rokotuksen sarjaa. Rokote voidaan antaa yli 1-vuotiaalle lapselle.

Punkkirokotetta suositellaan, jos oleskelee toistuvasti puutiaisaivokuumeen riskialueilla. Punkkirokotteen ottamista voi harkita, jos harrastuksen, kuten luonnossa liikkumisen tai kotieläimen takia altistuu toistuvasti punkin puremille.

Punkkirokote ei suojaa borrelioosilta, joten lapselle on aina tärkeää tehdä punkkitarkastus.

Käynti rokotuksessa lapsen kanssa

Rokotusta varten ei tarvitse erityisesti valmistautua. Rokotukseen on kuitenkin tultava terveenä.

Kerro lapselle rehellisesti rokotustapahtumasta etukäteen. Pistäminen voi vähän sattua, mutta se menee nopeasti ohi. Mitä rennompana tilanteessa osaa olla, sitä vähemmän pistäminen sattuu. Rokotustilanne voi olla jännittävämpi aikuiselle kuin lapselle.

Rokotustilanteessa lapsi voi istua aikuisen sylissä. Rokotus kestää vain pienen hetken. Sen aikana voi kertoa lapselle jostain mukavasta asiasta tai laulaa tuttua laulua. Myös puhelimesta voi katsoa videoita tai kuvia.

Rokotuksen jälkeen muista kehua lasta. Rokotehoitaja antaa myös pienen palkinnon.

Pneumokokki on bakteeri, joka aiheuttaa muun muassa ylähengitysteiden infektioita, kuten poskiontelo- ja välikorvatulehduksia, mutta myös vakavimpia tauteja, kuten keuhkokuumetta ja aivokalvontulehdusta.

Pneumokokkibakteeri aiheuttaa tauteja kaikki eri ikäryhmissä, mutta merkittävä taudinaiheuttaja se on erityisesti pienillä lapsilla sekä ikääntyneillä.

Pneumokokkia vastaan voi suojautua rokotteella. Alle 5-vuotiaille lapsille tarjotaan pneumokokkirokotetta osana kansallista rokotusohjelmaa, mutta aikuiset huolehtivat suojautumisesta itse.

Pneumokokkirokotetta suositellaan erityisesti riskiryhmiin kuuluville, kuten henkilöille, jotka kärsivät esimerkiksi kroonisesta keuhko- tai sydänsairaudesta tai diabeteksesta.

Rokotus annetaan yhtenä annoksena. Nykytiedon mukaan sitä ei tarvitse rutiinisti tehostaa. Rokotuksen voi ottaa mihin aikaan vuodesta tahansa.

Pneumokokki tarttuu pisara- ja kosketustartuntana, minkä vuoksi hyvä käsihygienia on tärkeä osa pneumokokilta suojautumisessa. Myös terveet ihmiset voivat kantaa pneumokokkeja nenänielussaan ja levittää bakteeria tietämättään eteenpäin.

Jäykkäkouristusta, kurkkumätää ja hinkuyskää vastaan voi suojautua rokotteella. Rokotetta on tehostettava iästä riippuen 10 tai 20 vuoden välein ja sen on oltava voimassa matkalle lähtiessä.

Jäykkäkouristus-kurkkumätä-hinkuyskä -rokote kuuluu kansalliseen rokotusohjelmaan. Rokotusta tulee tehostaa 20 vuoden välein alle 65-vuotiailla ja 10 vuoden välein yli 65-vuotiailla. Rokotuksen on tärkeää olla voimassa myös matkalle lähdettäessä.

Hinkuyskää esiintyy myös Suomessa. Hinkuyskä on erityisen vaarallinen rokottamattomille vauvoille. Aikuisten rokotussuojaus on tehokas tapa estää hinkuyskän leviäminen.

Hepatiitti A- ja B-virukset aiheuttavat maksatulehduksen, jota vastaan voi suojautua hepatiittirokotuksella. Hepatiittirokotteita suositellaan varsinkin matkailijoille. Loppuun saatetun rokotussarjan täysi rokotussuoja on elinikäinen.

Hepatiitti A- ja B-virukset ovat maailmalla hyvin yleisiä. Hepatiitti A voi tarttua likaisten käsien tai juomaveden ja jääkuutioiden välityksellä. Hepatiitti B välittyy suojaamattoman sukupuoliyhteyden välityksellä tai verikontaktissa, joka voi aiheutua haavasta, neulasta tai puremasta.

Hepatiitti A- ja B-viruksilta voi suojautua rokotuksella joko erikseen vain toista virusta vastaan tai yhdistelmärokotteella molempia viruksia vastaan. Rokotussuoja kannattaa hoitaa kuntoon hyvissä ajoin ennen matkaa.

Jos olet epävarma, oletko saanut täyden rokotesarjan, voit silti ottaa rokotteen. Rokotussuojan varmistaminen on parempi vaihtoehto kuin ilman suojaa matkustaminen. Ylimääräisestä rokoteannoksesta ei tutkimusten mukaan ole haittaa.

A- ja B-hepatiittirokote eli yhdistelmähepatiittirokote

Yhdistelmähepatiittirokotesarjaan kuuluu kolme rokotusta. Toinen annetaan kuukauden kuluttua ja kolmas puolen vuoden kuluttua ensimmäisestä rokotuksesta. Täyden rokotesarjan jälkeen tehosteita ei enää tarvita.

Yhdistelmähepatiittirokote on otettava neljä viikkoa ennen matkaa rokotussuojan varmistamiseksi. Ennen matkaa tulisi saada kaksi rokotusannosta.

Tarvittaessa aikuisille voidaan käyttää nopeutettua aikataulua, jolloin tarvitaan vielä yksi rokotusannos vuoden kuluttua ensimmäisestä rokotuksesta.

Yhdistelmähepatiittirokote voidaan antaa yli 1-vuotiaille lapsille.

A-hepatiittirokote

A-hepatiittirokotesarjaan kuuluu kaksi annosta. Toinen rokote annetaan 6–12 kuukautta ensimmäisen rokotteen jälkeen. Toinen annos täydentää suojan elinikäiseksi.

A-hepatiittirokotteen ensimmäinen annos on otettava kaksi viikkoa ennen matkaa rokotussuojan varmistamiseksi. Rokote voidaan antaa yli 1-vuotiaille lapsille.

B-hepatiittirokote

B-hepatiittirokotesarjaan kuuluu kolme annosta. Toinen rokote annetaan kuukauden kuluttua ja kolmas puoli vuotta ensimmäisen rokotteen jälkeen. Täysi rokotussarja antaa elinikäisen rokotussuojan.

B-hepatiittirokotteen kaksi ensimmäistä annosta tulee olla otettuna ennen matkaa. Tarvittaessa aikuisille voidaan käyttää nopeutettua aikataulua, jolloin tarvitaan vielä yksi rokotusannos vuoden kuluttua ensimmäisestä rokotuksesta.
B-hepatiittirokotus voidaan antaa alle 1-vuotiaille lapsille.

MPR-rokote suojaa tuhkarokolta, vihurirokolta ja sikotaudilta. MPR-rokote kuuluu yleiseen rokotusohjelmaan, ja se annetaan ensimmäisen kerran 1-1,5 vuoden iässä ja tehoste 6 vuoden iässä.

MPR-rokotusta suositellaan, jos rokotusta ei ole saanut tai MPR-tauteja ei ole sairastettu. Tyypillisesti 1960-luvun lopulla ja 1970-luvun alussa syntyneet ovat ryhmä, jotka ovat mahdollisesti jääneet ilman rokotuksen tai sairastamisen tuomaa immuniteettia.

Rokotus tulisi ottaa etenkin matkustaessa maihin, joissa esiintyy tuhkarokkoa, sikotautia tai vihurirokkoa. Matkalle lähtiessä suositellaan kahta MPR-rokotetta, jotka on otettu vähintään kuukauden välein.

 

Tähän rokotukseen tullessasi pyydämme ennalta varmistamaan kyseisen rokotteen saatavuuden lähettämällä meille sähköpostia: [email protected]

 

Keltakuumerokote

Keltakuume on hyttysen levittämä vakava virustauti. Keltakuumerokote ei kuulu kansalliseen rokotusohjelmaan.

Keltakuumerokotetta suositellaan yli 9 kuukauden ikäisille, jotka matkustavat riskialueelle. Joissain maissa vaaditaan myös rokotustodistus. Todistuksen saa rokotuskäynnin yhteydessä.

Erityissyistä myös 6–9 kuukauden ikäiset voidaan rokottaa. Lisääntyneiden haittariskien vuoksi myös yli 60-vuotiaiden sekä raskaana olevien rokottamista on harkittava tarkemmin. Lisätietoa saat asiakaspalvelustamme.

Keltakuumerokotteen yksi annos antaa elinikäisen suojan. Rokote tulisi ottaa viimeistään 10 päivää ennen matkaa, jotta rokotteen antama suoja olisi riittävä.

 

Tähän rokotukseen tullessasi pyydämme ennalta varmistamaan kyseisen rokotteen saatavuuden lähettämällä meille sähköpostia: [email protected]

 

Kolerarokote

Kolera bakteeritauti, joka aiheuttaa voimakkaan ripulin. Kolerarokote ei kuulu kansalliseen rokotusohjelmaan.

Kolerarokotetta suositellaan matkaajille, jotka matkustavat riskialueelle. Rokote otetaan suun kautta.

Aikuisille ja 7 vuotta täyttäneille kolerarokotesarjaan kuuluu kaksi annosta, jotka otetaan 1–6 viikon välein. Tehosteannosta suositellaan 2 vuoden kuluttua. 2–6-vuotiaille lapsille suositellaan kolmea annosta 1–6 viikon välein ja sen lisäksi tehosteannosta kuuden kuukauden kuluttua.

Kolerarokote antaa suojan kahdeksi vuodeksi. Rokotesarja tulisi ottaa viimeistään viikko ennen matkaa, jotta rokotteen antama suoja olisi riittävä.

 

Tähän rokotukseen tullessasi pyydämme ennalta varmistamaan kyseisen rokotteen saatavuuden lähettämällä meille sähköpostia: [email protected]

 

Lavantautirokote

Lavantauti on bakteerin aiheuttama infektio, joka aiheuttaa korkeaa kuumetta, päänsärkyä, ripulia ja vatsakipua. Rokotus kuuluu ei kuulu kansalliseen rokotusohjelmaan.

Rokotetta suositellaan, jos matka kohdistuu riskialueille ja kestää useamman viikon. Rokote voidaan antaa 2 vuotta täyttäneille lapsille. Rokote voidaan ottaa pistettävänä tai suun kautta kapseleina.

Pistettävä lavantautirokote annetaan kerta-annoksena. Rokote tulisi ottaa viimeistään kaksi viikkoa ennen matkaa, jotta rokotteen antama suoja olisi riittävä. Rokotesuoja kestää kolme vuotta.

Suun kautta otettavaan rokotesarjaan kuuluu kolme kapselia, jotka niellään joka toinen päivä. Rokotesuoja alkaa noin 10 päivää viimeisen kapselin ottamisesta. Tehosteaikataulu mietitään tilanteen mukaan.

 

Tähän rokotukseen tullessasi pyydämme ennalta varmistamaan kyseisen rokotteen saatavuuden lähettämällä meille sähköpostia: [email protected]

 

Japanin aivotulehdus -rokote

Japanin aivotulehdus -rokotteella suojaudutaan virusinfektiota vastaan. Japanin aivotulehdus voi aiheuttaa vakavan taudin. Rokotus kuuluu ei kuulu kansalliseen rokotusohjelmaan.

Rokotetta suositellaan, jos matka kohdistuu riskialueille ja kestää useamman viikon. Rokote voidaan antaa kahden kuukauden ikäisille lapsille ja sitä vanhemmille.

Rokotussarjaan kuuluu kaksi annosta, joista toinen annetaan 28 päivää ensimmäisen annoksen jälkeen. Rokotussarjan toinen annos tulisi antaa viimeistään viikkoa ennen matkaa, jotta rokotteen antama suoja olisi riittävä.

Aikuiset voidaan tarvittaessa rokottaa nopeutetulla aikataululla, jolloin toinen annos annetaan viikon kuluttua ensimmäisestä.

Rokotesuojan kesto on vuoden, jonka jälkeen on otettava tehoste, jos altistus jatkuu. Tämän jälkeen 10 vuoden tehosteväli yleensä riittää.

Vyöruusu on hyvin yleinen ja ikävä tauti. Vyöruusurokote on ainoa tapa ennaltaehkäistä vyöruusua sekä sen aiheuttamaa kivuliasta ja pitkittynyttä hermosärkyä.

Kaikki vesirokon sairastaneet, eli lähes kaikki suomalaiset aikuiset, ovat riskissä sairastua vyöruusuun. Vyöruusun aiheuttaa infektion jälkeen pysyvästi elimistöön jäänyt vesirokkovirus, joka aktivoituu puolustuskyvyn heikentyessä joko iän tai taudin takia.

Vyöruusun oireita ovat kipu sekä rakkulainen ihomuutos. Vyöruusun tyypillisin komplikaatio on pitkittynyt hermosärky, joka vaivaa noin 10 % vyöruusuun sairastuneista. Vyöruusu kasvoissa on vakava näkökykyä uhkaava sairaus.

Vyöruusua ei voi ehkäistä omilla elintavoilla, mutta vyöruusua ja hermosärkyä vastaan voi suojautua rokotteella.

Kenelle vyöruusurokotetta suositellaan?

Riski sairastua vyöruusuun kohoaa merkittävästi erityisesti työikäisillä jo 50 vuoden iästä alkaen. Riski yli kolme kuukautta jatkuvalle hermosärylle kasvaa iän myötä ja on 50-vuotiailla noin 10 % ja 80-vuotiailla 20 %.

Kaksiannoksinen ei-elävä rokote Shingrix antaa hyvän suojan vyöruusua ja pitkittynyttä hermosärkyä vastaan. Vyöruusurokote Shingrix sopii kaikille yli 50-vuotiaille. Rokote soveltuu myös yli 18-vuotiaille, joilla on heikentynyt vastustuskyky sairauksien tai lääkityksen takia (esimerkiksi syöpä, elinsiirto, HIV-potilaat).

Suomessa on saatavilla myös vanhempi, elävää virusta sisältävä rokote Zostavax. Rokote antaa heikomman suojan vyöruusua vastaan ja laskee neljässä vuodessa. Zostavax ei sovellu 18 vuotta täyttäneille immuunipuutteisille.

Vyöruusurokotteet eivät kuulu kansalliseen rokotusohjelmaan, joten ne tulee maksaa itse.

Vyöruusurokotteen suoja ja teho

Vyöruusurokote suojaa sekä vyöruusun ilmestymiseltä että vyöruusun aiheuttamalta pitkittyneeltä hermosäryltä.

Vyöruusurokote Shingrix antaa pitkäkestoisen suojan sekä hyvän tehon yli 50-vuotiaille. Rokotesarja koostuu kahdesta annoksesta, joista toinen annos annetaan 2–6 kuukautta ensimmäisen annoksen jälkeen.

Vyöruusurokotteen haittavaikutukset ja esteet rokotteen ottamiselle

Kaikki rokotteet voivat aiheuttaa nopeasti ohi meneviä haittavaikutuksia. Vyöruusurokote voi aiheuttaa paikalliskipua pistokohdassa ja lieviä yleisoireita, kuten lihaskipua ja väsymystä.

Este vyöruusurokotteen ottamiselle on yliherkkyys vaikuttaville aineille tai apuaineille. Vyöruusurokotetta ei suositella myöskään raskaana oleville.

Lisätietoa haittavaikutuksista ja mahdollisista esteistä voit kysyä henkilökunnaltamme.

Punkkibussista saat kätevästi ja edullisesti myös muut tärkeät rokotukset mm. matkalle: A-Hepatiittirokote, kolera-, polio-, japanin aivokuume-, lavantauti- ja keltakuumerokotukset. 

Näihin rokotuksiin tullessasi pyydämme ennalta varmistamaan kyseisen rokotteen saatavuuden lähettämällä meille sähköpostia: [email protected]

Punkkibussissa käyvät maksutavat: pankkikortti (lisäksi Visa, Visa Electron ja Mastercard)

Tarkistamme henkilöllisyyden rokotuskäynnin yhteydessä. Otathan kuvallisen henkilöllisyystodistuksen mukaan!

 

Muut rokotukset Punkkibussista:

 
Tetanusrokotus: 35 €

Sisältää rokotteen, rokotuksen ja rokotuskortin. Rokote on mahdollista ottaa yhtä aikaa punkkirokotuksen kanssa. Yksi annos antaa vähintään 10 vuoden suojan, iästä riippuen.

Pneumokokkirokotus: 130 €
Sisältää rokotteen, rokotuksen ja rokotuskortin. Rokote on mahdollista ottaa yhtä aikaa punkkirokotuksen kanssa. Yksi annos antaa elinikäisen suojan (käytämme Apexxnar-valmistetta).
Jäykkäkouristus-kurkkumätä-hinkuyskärokote: 80 €
Sisältää rokotteen, rokotuksen ja rokotuskortin (erityisesti hyödyllinen ikääntyville henkilöille, astma -ja keuhkoahtaumapotilaille).
Hepatiittirokote (A+B): 85 € (Lapset 80€)
Sisältää rokotteen, rokotuksen ja rokotuskortin. Rokote on mahdollista ottaa yhtä aikaa punkkirokotuksen kanssa. Kolme annosta antaa elinikäisen suojan.
MPR-rokote: 60 €
Suojaa tuhkarokolta, vihurirokolta ja sikotaudilta. Uusimpien tutkimusten mukaan antaa suojaa myös koronataudilta.
Sisältää rokotteen, rokotuksen ja rokotuskortin. Rokote on mahdollista ottaa yhtä aikaa punkkirokotuksen kanssa. Ensimmäisen rokotuksen jälkeen tulee ottaa yksi tehosterokote 6kk-3v kuluttua elinikäisen suojan saamiseksi.
Vyöruusurokote: 250 €
Uusi vyöruusurokote suojaa tehokkaasti vyöruusulta, kun rokotetta on saanut 2 annosta, 2-6 kuukauden välein otettuna. Rokotteen voi ottaa yhtä aikaa muiden rokotteiden, kuten punkkirokotteen, kanssa.
Muut rokotukset:
Punkkibussista saat kätevästi ja edullisesti myös muut tärkeät rokotukset mm. matkalle: A-Hepatiittirokote, kolera-, polio-, japanin aivokuume-, lavantauti- ja keltakuumerokotukset. 
Näihin rokotuksiin tullessasi pyydämme ennalta varmistamaan kyseisen rokotteen saatavuuden lähettämällä meille sähköpostia: [email protected]

Punkkibussissa käyvät maksutavat: pankki- ja yleisimmät luottokortit.